Jó dohánytermést várnak

Megkezdődött az idei termésű Virginia dohányok felvásárlása a nyíregyházi ULT Magyarország Zrt.-nél – írja pénteki számában a Kelet-Magyarország.

MNO
2011. 09. 16. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bittner Imre vezérigazgató a lapnak elmondta: amennyiben legalább október végéig fagymentes marad az idő, akkor az egész termés betakarítható lesz. Idén megközelítőleg így 4750 tonna Virginia és 2250 tonna Burley terméssel számolnak, ami mintegy 35-40 százalékkal magasabb a tavalyinál.

Emellett a szerződött mennyiség feletti teljes termést is felvásárolja a nyíregyházi fermentáló – tette hozzá Bittner Imre. Az idei jó terméshez az átlagosnál jobb minőség párosul, mely tovább növeli a termelők bevételeit.

Az ULT Magyarország Zrt. jelentős mértékben, a Virginia esetében 32-34, míg a Burley esetében 26-28 százalékkal emelte dohányfelvásárlási árait 2011-ben. A teljes Virginia termés felvásárlásával november közepéig végeznek, majd december első heteiben indítják a Burley felvásárlását, amely várhatóan január végéig fog tartani.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.