„Jóképű vagyok, ezért rugdosnak”

Az olasz bajnoki szezont botlással indító Internazionale az európai klubfutball csúcssorozatában, a Bajnokok Ligájában is vereséggel kezdett: a nagy múltú milánói gárda hatalmas meglepetésre hazai pályán kapott ki 1-0-ra a török Trabzonsportól.

MNO
2011. 09. 15. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a BL-nyitány egyértelműen legfőbb szenzációját jelentő szerda esti Inter-kudarc előtt – a Palermótól kapott 4-3-as „pofon” miatt – nagy nyomás helyeződött Gian Piero Gasperini vezetőedzőre, akinek az újabb vesztes meccs nyomán ingataggá vált a helyzete, noha ő maga azt mondta: nincs oka nyugtalanságra, a klubvezetés mögötte áll. Kérdés, meddig… „Kétségtelenül nehéz a helyzet – fogalmazott a „törökvész” után Julio Cesar, az Inter brazil kapusa. – Ebben a szituációban össze kell fognunk, keményen dolgoznunk, hogy kilábaljunk a slamasztikából.”

A szerdai programban pályára lépett nagycsapatok közül a német Bayern München régi szép napjaira emlékeztető módon diadalmaskodott spanyol ellenlábasa, a Villarreal otthonában is 2-0-ra, ezzel máris vezet csoportjában, miután a Manchester City – azért ez is váratlan eredménynek mondható – csak döntetlenre végzett a BL-ben angliai látogatással rajtoló olasz Napolival, amely bő két évtizednyi távollét után tért vissza a kontinentális futball élvonalába. „Ez az iksz felér egy győzelemmel” – örvendezett a nápolyiak klubelnöke, Aurelio De Laurentiis.

Hasonlóképpen 1-1-et játszott a portugál Benfica vendégeként az angol bajnok Manchester United, viszont a Real Madrid látogatóként is begyűjtötte mind a három pontot, ehhez elégnek bizonyult egyetlen soványka találat is a horvát Dinamo Zagreb otthonában. A győzelemnek mégsem örültek felhőtlenül a spanyol királyi gárda háza táján, legalábbis a fővárosiak portugál üdvöskéje, Cristiano Ronaldo meccset követő megnyilatkozása valóságos panaszáradattal ért fel.

„Nagyon nem vagyok elégedett a játékvezetéssel, remélem, soha többé nem kell ezzel a bíróval meccsen találkoznom. Hagyta, hogy össze-vissza rugdossanak az ellenfél futballistái, akik úgy hiszem, azért tették ezt velem, mert gazdag vagyok, jóképű és nagy játékos. Ezek irigyelnek, nincs más magyarázat viselkedésükre” – mondta a portugál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.