Kern Tamás és Mikecz Péter segíti a kormányszóvivőt

Két helyettes államtitkár segíti a Miniszterelnökségen az új kormányszóvivő munkáját: Mikecz Péter igazgatási helyettes államtitkár feladata egyebek mellett a kormányszóvivői iroda vezetése, Kern Tamás pedig a stratégiáért felel. Giró-Szász András csapatában maximum 16-an dolgozhatnak majd.

MNO
2011. 09. 16. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A távirati iroda azután kereste meg Kern Tamást, hogy a Népszabadság pénteki számában arról írt, információik szerint Kern, a Századvég Alapítvány politológusa, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának oktatója az új kormányszóvivő csapatának helyettes vezetője lesz. Kern Tamás az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: Mikecz Péter az igazgatásért felelős helyettes államtitkárként vezeti a kormányszóvivői irodát, munkatársaival felel a sajtóval való, valamint a közigazgatáson belüli kapcsolattartásért.

A Magyar Közlöny 106. számában megjelent miniszterelnöki határozat szerint Mikecz Pétert szeptember 12-i hatállyal helyezték át a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból (KIM) a Miniszterelnökség állományába. Mikecz Péter korábban ugyanis – július 6-tól mostanáig – a KIM-ben a Kovács Zoltán vezette kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságon volt helyettes államtitkár. Előtte a tárca sajtó- és kormányzati kommunikációs főosztályát vezette. Mikecz Péter korábban éveken át betöltötte Hódmezővásárhelyen, a polgármesteri hivatalban a kabinetiroda, illetve a városstratégiai iroda vezetői posztját is.

Saját feladatairól szólva Kern Tamás közölte: stratégiai helyettes államtitkárként szakértői, stratégiai anyagok, tanulmányok elkészítése lesz a feladata a szóvivő számára. Arra a kérdésre, valóban ő lesz-e a kormányszóvivői csapat helyettes vezetője, azt mondta: a pontos szervezeti és működési szabályzat (szmsz) még nem készült el, ebből adódóan erre még nem tud választ adni. A kormányszóvivő csapatára kitérve elmondta, jelenleg folyik a létszámfeltöltés. Az apparátus száma az előírások szerint nem lehet több 16-nál, amelybe például a titkárnők vagy a kormányszóvivőnek járó sofőr is beletartozik – ismertette.

A Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg az új kormányszóvivő, Giró-Szász András kinevezése, aki feladatait miniszterelnöki biztosként látja el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.