Késsel és baltával végeztek velük

Két tavalyi gyilkossági ügyet sikerült lezárniuk a Pest megyei rendőröknek – közölte Varga Béla, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának kiemelt főnyomozója csütörtökön a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 09. 15. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főnyomozó elmondta: még tavaly októberben holtan találtak otthonukban egy 53 éves férfit és élettársát, egy 56 éves nőt. A nyomozás során kiderült, hogy halálukat idegenkezűség okozta. A Pest megyei rendőrök gyanúja szerint négyen „anyagi haszonszerzés” céljából törtek be a pár házába, majd ketten késsel és baltával végeztek velük.

A házból egykilónyi arany ékszert, 600 ezer forint készpénzt és mobiltelefonokat zsákmányoltak. A rendőrség két férfi ellen több emberen, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, egy férfi és egy nő ellen pedig csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – mondta.

A másik ügy tavaly novemberben történt Kókán. Egy idős asszonyt bántalmazott egy férfi olyan súlyosan, hogy az áldozat három hónapig kómában feküdt, majd belehalt a sérüléseibe. Mint a rendőrség megállapította, a gyilkosságot egy 32 éves helyi férfi követhette el.

A nyomozó szerint a férfi azt vallotta, hogy a gyilkosság éjjelén nagyon részeg volt, ezért nem emlékszik az eseményekre. A vegyész szakértő azonban olyan szálakat talált a férfi ruházatán, amelyek a sértett öltözékéből származhattak. A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Mindkét ügyet a napokban sikerülhet lezárni, és a vádemelési javaslatot megküldték az illetékes hatóságoknak – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.