Két életveszélyes sérültje van a gázrobbanásnak

Két életveszélyes sérültje van annak a balesetnek, amelyben a miskolci Városház téren belobbant egy gázvezeték. A vezetékszakaszt elzárták, már nem ég a gáz, csak minimális szivárgás van, de rövidesen ez is megszűnik. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809928"><strong>• Berobbant egy gázvezeték Miskolcon</strong></a>

MNO
2011. 09. 15. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tigáz közlése szerint csütörtök délelőtt egy tervezett gázvezeték-karbantartási munka során lobbant be a földgáz. A balesetben a gázszolgáltatónak és alvállalkozójának egy-egy munkatársa súlyos égési sérüléseket szenvedett. A vezeték többméteres lánggal égett.

A Városház téri épületeket védősugarakkal védték a tűzoltók, amíg a szakemberek megpróbálták elzárni az érintett vezetékszakaszt – mondta Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője az MTI-nek. Hangsúlyozta: a gázt nem szabad oltani, mert összegyűlhet és berobbanhat.

A területet 300-400 méteres körzetben azonnal lezárták a hatóságok, és kiürítették a környékbeli épületeket. A polgármesteri hivatal dolgozói a Miskolc Holding Zrt. épületében kaptak helyet, ideiglenesen ott végzik a munkát. A lakók egyelőre nem mehetnek vissza otthonaikba, csak akkor, ha teljesen megszűnik a veszélyhelyzet.

Csiba Gábor, a Borsod megyei kórház főigazgató főorvosa az MTI-nek azt mondta, mindkét sérült másod-harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, állapotuk életveszélyes. Az egyikük testfelületének 75 százaléka sérült meg, a másikuké 50 százalékban égett meg. Állapotukat súlyosbítja, hogy a légzőszervük is megégett. A kritikus időszak három-négy nap – tette hozzá a főigazgató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.