Kétmilliárdos kárt okozott a kereskedő

Felhatalmazás nélküli kereskedési ügyletekkel mintegy kétmilliárd dollárnyi veszteséget okozott munkáltatójának a svájci bankóriás UBS egyik befektetési banki kereskedője – közölte csütörtökön a pénzintézet.

MNO
2011. 09. 15. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UBS tőzsdenyitás előtt nyilvánosságra hozott közleményében arról tájékoztatott, hogy az ügy még kivizsgálás alatt áll, de a veszteség mértéke kétmilliárd dollár körülire tehető. A bankház szerint elképzelhető, hogy a veszteségek miatt a vállalat negatív eredményt kénytelen elkönyvelni a harmadik negyedévben. Hangsúlyozták: „az ügy nem érinti az ügyfelek pozícióit”.

A tőzsdenyitás előtti bejelentés hatására a bank részvényei 9,61 százalékkal estek a kereskedés első perceiben. Délelőtt tíz óra körül 4,85 százalékos mínuszban, 10,40 svájci frankon kereskedtek a bank papírjaival a zürichi parketten.

Claude Zehnder, a ZKB Trading elemzője a Reuters brit hírügynökségnek elmondta: „Elképesztő, hogy az ilyen dolgok még mindig lehetségesek. Nyilvánvaló, hogy problémáik vannak a kockázatkezeléssel. Még akkor is, ha az összeg nem olyan nagy, mindenképpen rossz fényt vet az UBS-re.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.