időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Kezdődik a kilencedik kezes-lábos fesztivál

MNO
2011.09.19. 16:37

A hagyományos lábos felvonulással kezdődik meg szeptember 24-én, szombaton Etyeken a kezes-lábos fesztivál. Az immár kilencedik alkalommal megrendezett programsorozat különleges gasztronómiai élményt és szórakozást kínál az érdeklődőknek – mondta el Mák Tamás szervező.

Tájékoztatása szerint ezúttal is hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból készült finomságokat – sajtokat, lekvárokat, mézet, különféle húskészítményeket és pékárut – kóstolhatnak az ínyencek, a környék boraival pedig a rendezvény ideje alatt nyitva tartó pincékben ismerkedhetnek.

A helyi borászok meghívták az alkalomra Magyarország legjobb, kézműves gazdálkodást is folytató bortermelőit is. A borok mellett az idén először a pálinka is „főszerepet” kap a fesztiválon. Az lesz egyébként a témája a fesztivált megelőző napon megrendezett szakmai tanácskozásnak is.

A kétnapos fesztiválon ismét lesz főzőverseny is, amelyen Szőke András is bemutatja főzőtudományát.

Az étel, ital mellett sokféle kézműves termékből is válogathatnak a látogatók, s igényes programokon is szórakozhatnak. A színpadokon népzenét játszó muzsikusok lépnek majd fel, a kisebbeket pedig külön programok várják, köztük népi játékok, versenyek és számos gyerekműsor.

Az etyeki kezes-lábos fesztiválnak minden évben nagy sikere van, tavaly mintegy 35 ezren látogattak el a programsorozatra.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.