Kezdődik a kilencedik kezes-lábos fesztivál

A hagyományos lábos felvonulással kezdődik meg szeptember 24-én, szombaton Etyeken a kezes-lábos fesztivál. Az immár kilencedik alkalommal megrendezett programsorozat különleges gasztronómiai élményt és szórakozást kínál az érdeklődőknek – mondta el Mák Tamás szervező.

MNO
2011. 09. 19. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint ezúttal is hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból készült finomságokat – sajtokat, lekvárokat, mézet, különféle húskészítményeket és pékárut – kóstolhatnak az ínyencek, a környék boraival pedig a rendezvény ideje alatt nyitva tartó pincékben ismerkedhetnek.

A helyi borászok meghívták az alkalomra Magyarország legjobb, kézműves gazdálkodást is folytató bortermelőit is. A borok mellett az idén először a pálinka is „főszerepet” kap a fesztiválon. Az lesz egyébként a témája a fesztivált megelőző napon megrendezett szakmai tanácskozásnak is.

A kétnapos fesztiválon ismét lesz főzőverseny is, amelyen Szőke András is bemutatja főzőtudományát.

Az étel, ital mellett sokféle kézműves termékből is válogathatnak a látogatók, s igényes programokon is szórakozhatnak. A színpadokon népzenét játszó muzsikusok lépnek majd fel, a kisebbeket pedig külön programok várják, köztük népi játékok, versenyek és számos gyerekműsor.

Az etyeki kezes-lábos fesztiválnak minden évben nagy sikere van, tavaly mintegy 35 ezren látogattak el a programsorozatra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.