Korlátozások a hó miatt

Több nemzetközi vasútvonalon korlátozások vannak az ausztriai rendkívüli időjárás miatt – tájékoztatta a Mávinform kedden az MTI-t.

MNO
2011. 09. 20. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint az Osztrák Vasút (ÖBB) kedden az esti órákig bizonyos szakaszokon korlátozásokkal közlekedteti a nemzetközi vonatokat. A München–Innsbruck–Brenner vonalon az EuroCity vonatok utasait Innsbruck és Brenner között autóbuszok szállítják. Emellett a München–Salzburg–Spittal–Millstättersee–Villach–Klagenfurt vonalon az EuroCity vonatok helyett Badgastein és Bad Hofgastein állomás között szintén vonatpótló autóbuszok közlekednek – írta a Mávinform.

Ausztriában az ország nyugati csücskében, Vorarlberg tartományban már vasárnap leesett az első hó. Hétfőn Tirol, Salzburg, Karintia és Stájerország tartományok alacsonyabban fekvő részein is többfelé hó lepte be az utakat. Helyenként 600 méter tengerszint feletti magasságig csökkent a hóhatár. Az előrejelzések szerint Ausztriában szerdáig marad a hideg idő, az Alpokban a völgyekben fagyhat is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.