Közel 200 milliárdos veszteség keletkezett ezen a területen

Tovább zsugorodott a befektetési alapok vagyona augusztusban, ebben a pénztári vagyon átadása miatti visszaváltások mellett szerepet játszott a részvénypiaci visszaesés is – derült ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) csütörtökön közölt havi jelentéséből.

MNO
2011. 09. 15. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bamosz-tagok által kezelt befektetési alapokból 110 milliárd forintot vontak ki augusztusban – az előző havi 130 milliárdos kivonást követően –, a piaci teljesítmény hatására pedig további 76,8 milliárd forint veszteséget szenvedtek el az alapok. A hónap végén a Bamosz-tagok 5,1 százalékos csökkenést követően, 476 hazai befektetési alapban összesen 3489 milliárd forintot kezeltek.

Augusztusban a globális tőkepiacokat befolyásoló hangulat elborulása a befektetési alapok hozamaiban is jelentkezett, valamint a nyugdíjpénztári vagyonátadáshoz kapcsolódó intézményi visszaváltások is kitartottak – magyarázza Temmel András, a Bamosz főtitkára a közleményben. Hozzáteszi, hogy a lakosság esetében már látszódnak ugyan pozitív jelek (például a visszatérés a pénzpiaci alapokhoz), a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapba átkerült, korábban a magánnyugdíjpénztárak portfólióiban található befektetési jegyek visszaváltása viszont augusztusban már második hónapja százmilliárd forint feletti tőkekivonást eredményezett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.