Kristóf Attila: (miért túlterheltek a bíróságok )

MNO
2011. 09. 20. 7:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt le kell szögeznem: ez az eset száz más hasonló eset létezhetőségére utal. A dolog Kafka-szerűen abszurd és vicces. Így következik egyik per, egyik tárgyalás a másik után. Felhívtam a bírónőt, aki kedvesen szabadkozott, s arra hivatkozott, hogy a bíróságoknak kötelességük a magánvádas perekben a lehető legnagyobb alapossággal eljárniuk. Végül felajánlotta, küld egy hivatalos levelet, amely felhatalmaz, hogy írásban tegyek vallomást. Maga az ügy – úgy éreztem – őt sem tölti el örömmel. Azt, hogy hasonló bornírt „fülemüleperek” miatt túlterheltek-e a bíróságok, s váratnak magukra évekig súlyosabb ügyekben az ítéletek, én nem tudom…

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 20.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.