Lányunokáit fogdosta a nagyapa

Érdemben helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen annak a férfinak a büntetését, akit korábban hét és fél év fegyházra ítéltek, mert 2008-ban és 2009-ben lányunokáit és unokatestvérüket fogdosta.

MNO
2011. 09. 16. 16:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Baranya Megyei Bíróság döntését, és a büntetett előéletű Ignácz Lászlót háromrendbeli szemérem elleni erőszak elkövetése miatt marasztalta el.

Az ítélőtábla a megyei bíróság döntését felülbírálva nem zárta ki azonban a férfit a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből, és nem szüntette meg a korábbi, hat évre szóló börtönbüntetésének végrehajtásakor engedélyezett feltételes szabadságát.

Az 54 éves Ignácz László korábbi szabadságvesztéséből szabadulva lányával, annak élettársával és három kiskorú gyermekükkel élt Baranyában. A férfi 2008-ban és 2009-ben az akkor egy- és hétéves lányunokáját, valamint kilencéves unokatestvérüket többször fogdosta, nemi szervüket simogatta.

A férfi 2009 nyarán kihasználva, hogy a ház udvarában felállított medencében unokáival és unokatestvérükkel fürödhetett, újra tapogatta, fogdosta őket, a bűncselekmény azonban kiderült, és eljárás indult ellene.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.