Liga: elfogadhatatlan a büdzsé tervezete

Az átlagkeresettel és az alatti fizetéssel rendelkező munkavállalóknak jelentős nettó bérveszteséget okoz a 2012-es költségvetés tervezetében foglalt adó- és járulékemelés, ezért a Liga Szakszervezetek elfogadhatatlannak tartja a büdzsé tervezetét.

MNO
2011. 09. 19. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érdekképviselet hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: elutasítják a kormány 2012-es terveit, mert egyrészt választási programjában a kormány azt ígérte, nem lesz adóemelés, másrészt az egykulcsos adó bevezetése utáni keresetcsökkenés után újra olyan adószabályokat állapít meg, amelyek ismét „a szegényeken és az átlagembereken csattannak”, míg a több százezret keresők fizetése tovább emelkedik.

A magyar munkavállalók megélhetési költségeinek növelése, bérük csökkentése nem elfogadható a Liga Szakszervezetek számára, „mert tovább már nem bírják azok, akik eddig munkájuk után fizetett adóikkal fenntartották az államot, és mozgásban tartották a gazdaság amúgy is nehezen teljesítő motorját” – hangsúlyozza a szakszervezet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.