időjárás 11°C Helga 2022. október 3.
logo

Marad a miniszteri megbízott

MNO
2011.09.19. 12:50

Ismét miniszteri megbízottnak nevezte ki Szabó Csabát – szeptember 16-ával – Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A miniszteri biztos a jövőben az állami tulajdonban lévő földekkel és földhasznosításokkal foglalkozik, kinevezése visszavonásig érvényes – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája a kormányzati hírportálon.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/810208" target="_blank"><strong>• Több mint ötmilliárd forintot költöttek az újjáépítésre</strong></a>

A Kormány.hu emlékeztet: Szabó Csaba a vörösiszappal elöntött térségben zajló mentesítési munkálatokkal, földcserével kapcsolatos koordináló-egyeztető feladatokat látta el 2010. november 5-től szeptember 15-ig miniszteri megbízottként. A helyreállítás mostanra nagyrészt befejeződött, már csak az élővizek mentesítése zajlik a Marcal folyó egy szakaszán és a Torna-patakon. A medertisztítással várhatóan a vörösiszap-katasztrófa egyéves évfordulójáig végeznek, így a megbízott munkája is véget ért a munkák befejeztével.

Az ősz során a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Földalap egyik legfontosabb feladata a 65 ezer hektár állami tulajdonú termőföld hasznosítása, a pályázatok lebonyolítása lesz. Ezért bízta meg a vidékfejlesztési miniszter Szabó Csabát ennek a területnek a koordinálásával. A földügy mellett a miniszteri megbízott feladatköre lesz még egy-egy kiemelt jelentőségű ügy felügyelete is – áll a kormány honlapján.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.