Marad a miniszteri megbízott

Ismét miniszteri megbízottnak nevezte ki Szabó Csabát – szeptember 16-ával – Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A miniszteri biztos a jövőben az állami tulajdonban lévő földekkel és földhasznosításokkal foglalkozik, kinevezése visszavonásig érvényes – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája a kormányzati hírportálon.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/810208" target="_blank"><strong>• Több mint ötmilliárd forintot költöttek az újjáépítésre</strong></a>

MNO
2011. 09. 19. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kormány.hu emlékeztet: Szabó Csaba a vörösiszappal elöntött térségben zajló mentesítési munkálatokkal, földcserével kapcsolatos koordináló-egyeztető feladatokat látta el 2010. november 5-től szeptember 15-ig miniszteri megbízottként. A helyreállítás mostanra nagyrészt befejeződött, már csak az élővizek mentesítése zajlik a Marcal folyó egy szakaszán és a Torna-patakon. A medertisztítással várhatóan a vörösiszap-katasztrófa egyéves évfordulójáig végeznek, így a megbízott munkája is véget ért a munkák befejeztével.

Az ősz során a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Földalap egyik legfontosabb feladata a 65 ezer hektár állami tulajdonú termőföld hasznosítása, a pályázatok lebonyolítása lesz. Ezért bízta meg a vidékfejlesztési miniszter Szabó Csabát ennek a területnek a koordinálásával. A földügy mellett a miniszteri megbízott feladatköre lesz még egy-egy kiemelt jelentőségű ügy felügyelete is – áll a kormány honlapján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.