Megelevenedik a történelem

MN
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Historikus hangulatban búcsúzik a nyári színházi évad Baranya fővárosában: pénteken és szombaton 19 órai kezdettel a török hadat megtorpanásra kényszerítő Zrínyi Miklós tragikus története elevenedik meg a Káptalan utcai szabadtéri színpadon. A Bécs ellen vonuló Szulejmán hadseregével szembeszálló „magyar Leonidasz” históriája igazi zenés színpadra (is) kívánkozó téma. A Zrínyi 1566 rockmusicalt Zrínyi Miklós születésének ötszázadik évfordulója tiszteletére írta Moravetz Levente, és mutatták be óriási sikerrel még 2009-ben Szigetváron.
A híres hadvezér-várkapitány alakját Pécsett is Sasvári Sándor kelti életre, a főbb szerepekben pedig olyan musicalcsillagokat láthat a nagyérdemű, mint például Csengeri Attila, Beleznay Endre, Dévényi Ildikó, Vermes Tímea. Az előadás országhatáron átívelő összefogás eredménye, hiszen a magyar, horvát és török vitézeket, a magyar asszonyokat, lányokat, a török háremhölgyeket a Zrínyi táncegyüttes, a Zrínyi vitézek hagyományőrző szakosztály tagjai alakítják, Csáktornyáról pedig a Zrínyi Gárda csatlakozik a társulathoz.

Infó: www.zrinyi1566.com

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.