Megölte a nevelt fiát, tizenhét évet kapott

Tizenhét évi fegyházra ítélte az ajkai Szalai Ferencet a Veszprém Megyei Bíróság pénteken, amiért 2009-ben leszúrta 16 éves nevelt fiát.

MNO
2011. 09. 16. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2009. március 14-én hajnalban az Ajkához tartozó Bakonygyepesen az akkor 48 éves Szalai Ferenc és 37 éves élettársa között veszekedés robbant ki a férfi féltékenysége miatt. A férfi sodrófával, majd késsel támadt az asszonyra, és többször súlyosan megsebesítette. A dulakodás zajára felébredtek a gyerekek. A vádlott 16 éves nevelt fia édesanyja védelmére kelt, és eközben Szalai Ferenc késével halálosan megsebesítette. A férfi ezután a kislányát az autójukba ültetve elmenekült a helyszínről. A kislányt később rokonoknál helyezte el, ő pedig a város külterületén egy fabódéban húzta meg magát. Ott vették őrizetbe még aznap a rendőrök.

A bíróság a vádlottat több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntette, kiskorúnak, valamint a közlekedés biztonságának veszélyeztetése, ittas járművezetés vétsége és közlekedési baleset okozása miatt vonta felelősségre. Varga Gábor bíró elmondta, hogy Szalai Ferencen az évek során „elhatalmasodott a féltékenység”, és ez vezetett a tragédiához. „A féltékenység nyomán kialakult agresszió a leggyilkosabb indulatok közé tartozik” – fogalmazott a bíró. Közölte: a vádlott a kérdéses éjszakán eljutott élettársa „megölésének szándékáig”.

A bíróság megállapította, hogy Szalai Ferenc jó viszonyban volt nevelt fiával, annak megölése a jogi megítélés szerint „esetleges szándékból” történt. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.