Megúszta a gép, Kadhafiék lőttek?

Egy segélycsomagokat szállító török katonai teherrepülőgépre lőttek ismeretlenek hétfőn az ostrom alatt álló líbiai Bani Valíd városának környékén – közölte a török állami hírügynökség.

MNO
2011. 09. 19. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két C–103 típusú török teherszállító repülőgép éppen 22 tonnányi humanitárius segélycsomagot dobott le Bani Valíd sürgős segítségre szoruló lakosainak, amikor az egyik gépet lövések érték – mondta el egy újságíró, aki a repülő fedélzetén utazott. A pilóták gyors manővereket hajtottak végre, hogy kikerüljék a lövéseket és így sikerült a gépeket épségben, sértetlenül visszajuttatni a törökországi bázisukra.

A török hatóságok elküldték az incidens helyszínének pontos koordinátáit az Átmeneti Nemzeti Tanácsnak (ÁNT), a líbiai felkelők irányító szervezetének, hogy megvizsgálhassák, a Moammer Kadhafi bukott líbiai vezetőhöz hű fegyveresek vagy pedig az ÁNT harcosai lőttek a repülőgépre. Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök a múlt héten tett látogatást az arab tavasz országaiba, köztük Líbiába, ahol pénteken az ÁNT vezetőivel is találkozott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.