Mindennel végeznek a vandálok

A nyár folyamán több százezer forint értékben okoztak kárt a vandálok a kihelyezett bútorokban, esőbeállókban.

MNO
2011. 09. 16. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban ismét felgyújtottak egy pihenőhelyet a Malomvölgyi Parkerdő Kökényhez tartozó területén. Mint Lóczi Szidónia, a Biokom Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. PR-menedzsere elmondta, ezúttal egy újonnan kihelyezett, dekoratív kivitelű, akácfából készült, tetővel ellátott pihenő lett a vandalizmus áldozata.

– Az ilyen és ehhez hasonló esetekben visszatérő gondról beszélünk, hiszen ezt az új bútorzatot is egy korábbi rongálás pótlásaként helyezték ki a szakemberek. Szerencsére a Biokom Kft. parkerdei szolgálata másnap kora reggeli intézkedésének köszönhetően az uránvárosi rendőrök forró nyomon indulhattak el a károkozók nyomában. A rendőrség vizsgálja az illegális tűzgyújtás körülményeit, illetve keresi az éjszakai vadkempingezőket, akik a közelben vertek sátrat – mondta Lóczi Szidónia.

A nyár folyamán több százezer forint értékben okoztak kárt a vandálok a kihelyezett bútorokban, esőbeállókban, tűzrakókban, táblákban és térképekben. A Biokom Kft. folyamatosan javítja a megrongált eszközöket, az összes esetet jelenti a rendőrségnek, illetve éjszakai járőrszolgálatot szervez a parkerdők védelme érdekében.

(bama.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.