Nagyon költséges a rágózás

Évente 5,5 millió eurójába kerül Róma városának, hogy megtisztítsák az utcákat a rágógumitól.

MNO
2011. 09. 16. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz fővárosban becslések szerint naponta 300 ezer rágógumit fogyasztanak, ebből 15 ezer köt ki az utcán. Ez öt százaléka a napi mennyiségnek – világított rá az Il Messaggero című lap, amely a közterületek tisztaságáért felelős egyik cégtől szerzett adatokat. Ha ezek a rágógumik egy éven át érintetlenül ott maradnának, 3650 négyzetméternyi területet foglalnának el. Ez a Colosseum alapterületével vetekszik.

Rómában 50 eurós pénzbírsággal sújthatják azokat, akiket szemetelésen érnek. Ez azonban nem elegendő a takarítócég vezetője szerint. Piergiorgio Benvenuti úgy fogalmazott, jó lenne visszacsomagolni az elhasznált rágót, nem pedig az utcára köpni. A rágógumi összetétele miatt igencsak ellenálló a levegővel és a vízzel is, így akár évekbe telik, mire lebomlik – hívta fel a figyelmet Benvenuti.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.