Napokig feküdt a kádban a brutálisan meggyilkolt nő

Megfojtottak és megerőszakoltak egy 47 éves nőt Tatabányán, a bűncselekményt egy fiatalember követte el, beismerő vallomást tett – tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

MNO
2011. 09. 19. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áldozatra a fürdőkádban talált rá a testvére szeptember 13-án, a szakértők szerint 4-5 napja feküdhetett a vízzel teli kádban – mondta Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A boncolás feltárta, hogy az asszonyt megfojtották, halála előtt megerőszakolták. A helyszíni szemlén kiderült, hogy a lakásból eltűnt az áldozat laptopja és mobiltelefonja. A nyomozók az eszközök értékesítési lehetőségeit felkutatva jutottak el egy húszéves férfihoz.

A fiatalembert az asszony halálának napján látták a lépcsőházban. A férfi az eltűnt telefon és laptop eladásával kapcsolatos bizonyítékok hatására beismerte a gyilkosság elkövetését.

Elmondta, akkor vette észre, hogy a 47 éves nő kijön a lakásából, de a bejárati ajtót nem zárja be, amikor a nagyanyját kereste fel. Besurrant a lakásba, a hazaérkező asszonyt megtámadta, megerőszakolta, majd a vízzel teli kádba tette.

Az elkövetőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya vizsgálja az emberölés minősített körülményeit, az aljas indokot, a különös kegyetlenséget és a nyereségvágyat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.