Néhány órán belül kézre kerültek a szobortolvajok

Néhány órán belül elfogták azt a két fiatalt, akik a gyanú szerint elloptak egy értékes bronzszobrot a kisújszállási alkotóházból – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön délután.

MNO
2011. 09. 15. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a tolvajok még kedden éjszaka jártak a kisújszállási önkormányzat tulajdonában lévő alkotóháznál, ahol a kerítésen átmászva jutottak be az udvarra. Ott lefeszítették talapzatáról, majd eltulajdonítottak egy 60 centiméter magas, madáralakot formáló, 9 kilogramm súlyú bronzszobrot, amelynek eszmei értéke az elsődleges becslések alapján mintegy 5 millió forint.

A városi rendőrörs munkatársai forró nyomon kezdték meg az ügy felderítését. Ennek eredményeként néhány óra múlva előállítottak két fiatalkorú kisújszállási lakost, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.

Miután a fiatalok elismerték tettüket, a nyomozók eljutottak ahhoz az orgazdához is, aki a szobrot időközben felvásárolta. Az ugyancsak Kisújszálláson élő férfinél megtartott házkutatás során végül az eltulajdonított bronzszobor is előkerült. A férfit ezek után orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki a rendőrök – tette hozzá a sajtószóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.