Nyolc személy ellen emeltek vádat szexbotrány ügyben

Vádat emelt a bari ügyészség nyolc személy ellen, akik a feltételezések szerint előnyös szerződések és magas pozíciók megszerzése reményében biztosították prostituáltak szolgáltatásait az olasz kormányfőnek.

MNO
2011. 09. 15. 19:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Silvio Berlusconi körüli szexbotrány újabb érintettjei közül kiemelkedik Giampaolo Tarantini bari üzletember, aki az ügyészségi vizsgálat szerint 5 hónapon át – 2008 szeptembere és 2009 januárja között – körülbelül 30 fiatal nőt toborzott Berlusconi római rezidenciájára. Tarantini állítólag fizetett a hölgyeknek azért, hogy töltsék az éjszakát Berlusconinál, míg a többi gyanúsított a szállodai vagy az utazási költségeket állta. Tarantini a szolgáltatásáért cserébe azt várta az olasz kormányfőtől, hogy hozza kapcsolatba befolyásos vállalkozókkal.

„Sokat költöttem a Berlusconival való barátság ápolására. Mivel tudtam, hogy érdeklik a nők, hölgyeket vittem magammal az általa rendezett partikra, akiket mint a barátnőimet mutattam be. Azt már nem árultam el, hogy fizettem is nekik” – mondta Tarantini.

A bari üzletember neve az olasz miniszterelnökhöz kapcsolódóan egy másik ügyben is felmerült: az olasz hatóságok azt feltételezik róla, hogy több százezer eurót zsarolt ki Berlusconitól, megígérve, hogy hallgat prostituáltakhoz fűződő kapcsolatairól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.