Nyugodtabban kerekezhetünk az Andrássy úton

Átalakítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Andrássy úti biciklisávot a Magyar Kerékpáros Klubbal közreműködve – közölte a BKK hétfőn a honlapján.

MNO
2011. 09. 19. 13:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és László János, a Magyar Kerékpáros Klub elnöke a mobilitási hét rendezvényeinek keretében vasárnap írt alá együttműködési megállapodást. Ennek részét képezi az Andrássy úti biciklisáv átépítése a klub észrevételei alapján. Arról is megállapodtak, hogy a jövőben rendszeresen egyeztetnek a fővárosi kerékpáros közlekedés fejlesztése érdekében. Az Andrássy úton jelenleg a biciklisáv az úttest szélén van, tőle jobbra a járda, balra pedig parkoló autók vannak. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon közötti szakaszon a BKK megcseréli a kerékpár- és a parkolósávot, hogy a bicikliseket ne veszélyeztessék a jobbra kanyarodó autók, és a parkoló autókból kiszállók is nagyobb biztonságban lesznek. Megszűnik a nyomógombos kerékpároslámpa, és felülvizsgálják az Oktogon és a Hősök tere közötti szakasz forgalmi rendjét is.

A BKK közleményében hangsúlyozta, hogy a jövőben a központ ki fogja kérni a kerékpárosok véleményét az őket érintő fejlesztések műszaki tartalmáról, valamint bevonja őket a futó projektekbe is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.