Orbán Viktor: Addig folytatjuk a küzdelmet, amíg győzünk

Van második és harmadik terv arra az esetre, ha a devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztésével kapcsolatos döntést a nemzetközi bíróság betiltja, s addig küzdünk a bankokkal, amíg győzünk – mondta a Blikknek Orbán Viktor miniszterelnök. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/810305" target="_blank">• Orbán: Ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba</a></strong>

MNO
2011. 09. 17. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szombati számában megjelent interjúban a kormányfő úgy fogalmazott: „Ha az ember kockázatos politikai döntést hoz, akkor kell lennie második és harmadik védelmi vonalnak is. Megvan a fiókban az a megoldás, amelyet elővehetünk, ha a mostani döntésünket a nemzetközi bíróság betiltja, s addig folytatjuk a küzdelmet a bankok ellen, amíg győzünk.” A második védelmi vonal „határára” vonatkozó újságírói kérdésre Orbán Viktor azt válaszolta: „ezt majd akkor vesszük elő, ha szükség lesz rá”. A parlamenti képviselők devizahiteleinek visszafizetésével kapcsolatos kérdésre a miniszterelnök kifejtette: „...úgy vélekedem, a képviselőket semmiféle előjog ne illesse meg, de hátrányos megkülönböztetés se érje őket”. Orbán Viktor elmondta azt is – olvasható a Blikkben –, hogy két hónapja végtörlesztette ötmillió forintnyi frankhitelét.

A Blikk felidézi, hogy a Katonai Ügyészség nyomoz, mert egy személyi számítógépen olyan bizonyítékokat találtak, amelyek szerint a miniszterelnök és a felesége telefonhívásai alapján akarták feltérképezni kapcsolataikat. Arra, hogy ebben a témában van-e új fejlemény, Orbán Viktor azt válaszolta: „a hatóságok tudnak erről többet, nekem erről a nyilvánosságot nincs módom tájékoztatni”. Az interjúban az utódlását firtató kérdésre a miniszterelnök visszakérdezett: „Utódomat? Ha körbenézek, most melót és melót látok csak.”

Az interjú után a Blikk olvasói is faggathatták Orbán Viktort. Az egyik kérdésre válaszolva, miszerint miért titkolták el feleségével az angliai útjukat, a kormányfő elmondta: ha a miniszterelnök biztonsági kíséret nélkül van bárhol, arról semmilyen információ nem adható ki, csak azután, ha a biztonsági szolgálat helyreállt. „Vagyis miután én testőrök nélkül voltam külföldön, a szóvivő helyesen és szabályszerűen járt el.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.