Óriási veszélyeket rejt az okostelefon

Raúl Castro szombaton elvesztette Julio Casas Regueirót, a nála 5 évvel fiatalabb bizalmasát, a kubai fegyveres erők miniszterét. A brazil Folha de Sao Paulo írása a kiberterroristák újabb lehetséges célpontjaira figyelmeztetett.

2011. 09. 04. 15:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmundo.es, elpais.com, lavanguardia.com, abc.es – Spanyolország, folha.uol.com.br, estadao.com.br correiobraziliense.com.br – Brazília

A kubai állami tévé hivatalos közleményben jelentette be szombaton, hogy szívroham végzett a Raúl Castro jobbkezének számító miniszterrel. A fiatalabbik Castro még 2008 februárjának végén nevezte ki a 75 éves Casast erre a posztra, mert harcostársa volt az 1959-ben győztes kubai forradalomban. Raúl Castrónak a néhai tábornokhoz fűződő bizalmas viszonyára utal az a tény is, hogy Casas hamvait majd a délkelet-kubai Santiago de Cuba tartományban található Frank País mauzóleumban helyezik el. Egyelőre nem tudni, hogy ki követi a poszton Casast, de a szabályzat szerint első helyettese, Leopoldo Cintra Frías lép a helyébe. Casas 1969 óta volt Raúl Castro helyettese és a tartalékosok parancsnoka 1975-től. 1981-ben bekerült a kubai kommunista párt (KKP) politikai bizottságába is, és a kubai államtanács tagjaként megkapta az alelnöki tisztséget is.

folha.uol.com.br – Brazília

Todd Gebhart, az egyesült államokbeli McAfee vírusirtó és számítógépes biztonsági cég társelnöke szerint az okostelefonok és más technológiai újítások felhasználóinak többsége fel sem fogja, mekkora veszélyekkel járnak az új találmányok. Gebhart úgy látja, hogy az okostelefonok biztonsági programjainak ipara most ugyanolyan feladat előtt áll, mint amikor néhány évtizede még a személyi számítógépeket fenyegető kockázatokra kellett felhívni a figyelmet. A világ még nem tudja, milyen a kibernetikus háború, viszont a kiberterrorizmus már nagyon is létező jelenség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.