Országos véradónapot tartanak pénteken

Véradónapot szervez az ország 23 áruházában a Magyar Vöröskereszt pénteken.

MNO
2011. 09. 15. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csepelen, Ajkán, Balatonbogláron, Berettyóújfalun, Bonyhádon, Debrecenben, Dombóváron, Dunaújvárosban, Érden, Esztergomban, Kecskeméten, Keszthelyen, Komáromban, Körmenden, Miskolcon, Nagykanizsán, Pápán, Pécsen, Sárváron, Székesfehérváron, Szigetváron és Veszprémben várják a véradókat a Tesco-áruházakban – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Vöröskereszt budapesti székházában minden hónap utolsó csütörtökén 11 és 18 óra között tart véradást. Ezen túl a hétvégi rendezvényeken is lehetőség nyílik véradásra, így vasárnap a Nemzeti Vágtán is. A Vöröskereszt véradókamionja 10 és 17 óra között a Dózsa György út Délibáb utca felőli oldalán várja a véradókat. A lakóhelyhez legközelebbi véradások helyszíneiről és időpontjairól a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A véradáshoz személyi igazolvány, taj- és lakcímkártya szükséges.

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente megközelítőleg 430 ezer egység vérre van szükség. Évente több mint félmillió önkéntes véradományára, önzetlen segítségére számítanak a gyógyulásra váró betegek. A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.