Pápát is elárasztják a neves szőlészek

Hasonlóan a budavárihoz, ugyancsak ma kezdődnek és vasárnap zárulnak a történelmi borvidékeink borait, valamint gasztronómiai különlegességeit is kínáló Pápai bornapok. A fesztivál látogatói nem máshol, mint az Esterházy-kastély előterében mustrálhatják a nedűket.

MN
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan már a korábbi pápai borfesztiválokon is bemutatkozott egy-egy más, nem a közeli Somló-hegyről származó nedűkkel előálló termelő, ezúttal tovább bővül a kör. Nem is akárhogy, ugyanis az idén már tizennyolc pincészet kínálja borait a somlói mellett egyéb történelmi borvidékek képviseletében. Emellett – a magyar hagyományokat erősítendő – nemcsak vörös- és fehérborokat kóstolhatnak az érdeklődők, hanem három faházban pálinkafőző mesterek kiváló termékeit is mustrálhatják. Az alkoholmentes italok között megjelennek a gyümölcslevek, szörpök, az ételkínálatból pedig nem marad ki a sajt, az aszalt gyümölcs és a kürtőskalács sem.
Az eseményt zenei rendezvények teszik még színesebbé: „borszerdán” – tehát ma este – a Borvirág zenekar műsora adja a hangulatot, míg a „borcsütörtök” estéjén svéd dallamok, a Somos Zoltán– Farkas Edina operettduó, valamint az Alibi zenekar gondoskodik a talpalávalóról. Pénteken már reggel is programok várják a borbarátokat, ugyanis az Edvy Malom Fogadóban már reggel kilenckor borverseny kezdődik. Délután borászati előadás, majd pedig a pápai fúvósok egyesülete által vezetett menet fokozza a hangulatot. Ezt követően a Pulzus együttes, Kovács Kati, majd pedig a Fivérek együttes lép színpadra.
„Borszombaton” és „borvasárnap” szintén több koncert hallható-látható, ekkor ugyanis többek között a Pántlika népzenekar, Leblanc Győző és Tóth Éva áll a közönség elé. Vasárnap pedig tűzzsonglőr-bemutató kápráztatja el a közönséget.
Infó: www.jmkpapa.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.