Pelé bizakodik

Ezer nappal a nyitómérkőzés előtt bizakodva várja a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságot Pelé, a házigazdák háromszoros világbajnoka.

MNO
2011. 09. 15. 18:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil nagykövetség által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levélben a legendás csatár kifejti: a dél-amerikai ország városaiban jelentősen javultak a bűnügyi mutatók, így képesek garantálni a turisták biztonságát, emellett az infrastrukturális területeken is fejlődés érzékelhető.

„Nemcsak stadionokat építünk, amelyek a kitűzött határidőre átadásra is kerülnek, de bővítjük és modernizáljuk kikötőinket, repülőtereinket és a városi infrastruktúrát is, beleértve a közlekedés, turizmus, kommunikáció és az energia területeit – sorolja fel a Fekete Gyöngyszem. – Minden, a világbajnoksággal kapcsolatos tájékoztatás és beruházás valós időben követhető az interneten, a világbajnokság hivatalos honlapján (www.copa2014.gov.br), melyet a brazil kormány üzemeltet.”

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által az Évszázad Sportolójává, míg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség által az Évszázad Labdarúgójává választott Pelé szerint a vb-n a brazil nép megmutathatja a világnak, hogy nemcsak a focit játssza szépen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.