Railjet vonatot tesztel a GYSEV

Az osztrák államvasutak egy Railjet vonatát teszteli jövő szerdán a GYSEV – közölte az MTI-vel pénteken a cég szóvivője.

MNO
2011. 09. 16. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Grazból érkezik Sopronba a szerelvény, amely a Szombathelyen át Szentgotthárdig futó, teljes egészében felújított és villamosított vonalon haladhat a jövőben – jelezte Rázó László. Közölte: jelenleg nincs szó arról, hogy belátható időn belül rendszeresen közlekednének a vonalon ilyen szerelvények, hanem azt vizsgálják, hogy egy ausztriai baleset vagy felsővezeték-szakadás esetén hogyan használható terelőútnak a szakasz.

Az MTI érdeklődésére azt mondta a szóvivő: a másik, Győr-Sopron-vonalukon a napokban már tesztelték a Railjetet. Nem tervezett próbáról volt szó: Hegyeshalom és Bécs között egy kamion kidöntött néhány felsővezeték-tartó oszlopot, ezért terelték ide a forgalmat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.