Rangadóra készülnek Békésben

Megyei rangadót rendeznek a labdarúgó NB II-ben, a Keleti-csoportban. A sorozatban második helyezett Békéscsaba 1912 Előre SE-hez szombaton 19 órakor a kilencedik Orosháza FC látogat. Olyanok is pályára lépnek, akik korábban pont az ellenfelet erősítették.

MNO
2011. 09. 15. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári átigazolási szezonban a középpályás Balogh Miklós és a védő Kerekes István épp az Orosháza FC-től szerződött a lila-fehérekhez. A két labdarúgó a vezetők kérésére nem nyilatkozhatott, de Pásztor József vezetőedző készséggel állt rendelkezésére a Beol.hu munkatársának.

A Békéscsaba 1912 Előre SE repülőrajtot vett, amire rég volt már példa a Kórház utcában: négy mérkőzésen három győzelmet aratott és egyszer ikszelt, a tíz lőtt góllal szemben mindössze három kapott áll. – Már tavaly is rendben volt a védekezés, viszont a sérülések közepette úgy játszottuk le a mérkőzéseket, hogy nem volt normális csatársor. Az akkori támadók nem a gyorsaságról voltak híresek, nem bírták megtartani a labdát az ellenfél térfelén. Ha győzött is az együttes, az a rögzített játékhelyzeteknek volt köszönhető – tette hozzá, hogy ugyan hatodikként zártak a bajnokságban, de egy együttes ellen sem mehettek biztosra. Pásztor József megerősítette, hogy még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a cél továbbra is a hat közé kerülés.

Az NB I-es feljutásért a Békéscsaba mellett még harcban lehet a Mezőkövesd, a Cegléd, a Szolnok, az Eger és a Nyíregyháza is. Úgy véli, hogy egy együttes sem képes egy idényt hullámvölgy nélkül lejátszani, a lila-fehéreknél az a cél, hogy ezt minél rövidebb időre leszorítsák. – Bízom benne, hogy a csapat nem fog megtorpanni. Alexszel és Jimmyvel az együttes lendületesebb, látványosabb és gyorsabb játékot produkál, a rövid és hosszú passzos játékot is ismerik – dicsérte a két friss szerzeményt a Békéscsaba 1912 Előre SE trénere. A román Leucuta eddig négy, míg a francia-kameruni csatár, Tchana két gólt szerzett a bajnokságban – mondta Pásztor József.

– Technikailag képzett, dinamikus játékos. Jól tartja a labdát, az összjátékban is otthonosan mozog. Ugyan nem egy égimeszelő, mégis jól fejel. A futással sem spórol – méltatta Pásztor József a 27 éves Jimmy Jones Tchanát, aki egyébként már több NB I-es klubban is megfordult. A nyári szezonban nem igazán edzett, csoda, hogy ilyen erőnlétben van, de persze még lehet azon is fejleszteni. Leucutával kapcsolatban kiemelte a vezetőedző, hogy nagy munkabírású, sokat fut, nem fél az ütközésektől. A labdát nem is kell neki adni, mert magától megszerzi. A bal és a jobb oldalon, de akár középen is használható a 9-es mezt megkapó játékos. Pásztor József emberi mivoltával kapcsolatban hozzáfűzte, hogy rendes és szerény, egyébként pedig az aradi egyetemen utolsó éves jogász hallgató.

A már orosházi Futaki Krisztián a pontszerzésben bízik. – Már a harmadik alkalom lesz, hogy orosháziként térek vissza a Kórház utcába – mondta a 32 éves Futaki. A védő kiemelte, hogy mindig különleges érzés tölti el, ha a békéscsabai stadionban ellenfélként lép pályára, lévén több idényt is lehúzott a Békéscsaba 1912 Előre SE-ben. A szurkolók nem cukkolták emiatt. Futaki elmondta, hogy ’97-ben lila-fehér színekben mutatkozott be az NB I-ben, itt nevelkedett. Azóta azonban már orosháziként bronzérmet is szerzett a másodosztályban.

Mint mondta, Békéscsabán él és dolgozik mind a mai napig, az edzésekre néhány ugyancsak megyeszékhelyi társával, Szabó Tamással és Szabó Norberttel megy át nap mint nap. Úgy véli, az Orosháza FC ponttal távozhat a Kórház utcából, ehhez kőkemény védekezésre lesz szükség, hátul stabilnak kell maradni, illetve a kapu előtt adódó lehetőségeket a lehető legnagyobb százalékban ki kell használni.

(beol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.