Saválló tartályokat gyártó üzemet adtak át

Tatabányán pénteken átadták a Transport-Beton Kft. saválló tartályokat gyártó üzemét, melyben élelmiszer-ipari, vegyipari és bioetanolt előállító vállalkozások számára készítenek berendezéseket.

MNO
2011. 09. 16. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházás értéke 246 millió forint, ebből 100 millió pályázaton nyert támogatás. Az üzem már megkapta első megrendelését, egy Eger környéki borgazdaságba szállít tartályokat 113 millió forint értékben és tárgyalások folynak egy ausztriai szállításról – mondta el az MTI-nek Harmath Zoltán ügyvezető. A piacelemzés arra a következtetésre vezetett, hogy Magyarországon a közelmúltban 28 kis- és középvállalkozás nyert támogatást bioetanol-üzem létesítésére. A Transport-Beton ezekhez a beruházásokhoz kíván kapcsolódni a tartálygyártás elindításával – tette hozzá.

Az üzemben 16 méter magas, négy méter átmérőjű tartályok készíthetők. A beruházással 16 új munkahely jön létre, a vállalkozás tervei szerint ebből a tevékenységből a következő 15 évben évente átlagosan 350 millió forint árbevétel származik.

A Transport-Beton Kft. helyi, magyar tulajdonú társaság, 1991-ben alakult, mélyépítéssel és ipari csarnokok kivitelezésével foglalkozik. Nettó árbevétele a válság előtt 3,2 milliárd forint volt évente, jelenleg 1,3 milliárd forint. A foglalkoztatottak száma a tartálygyártó csarnok üzembe állításával 42 fő lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.