Szabadidejében az utat javítja a muzsikus

Esténként egy helyi lakos, Milan Capák önként kátyúzza Rozsnyó főutcájának járdáit, miután felesége kificamította a bokáját az egyik gödörben.

MNO
2011. 09. 20. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milan Capák, a világot látott rozsnyói (Roznava) muzsikus éjszakánként dolgozik, a javításhoz szükséges anyagot önköltségén szerzi be – írja az Új Szó című pozsonyi napilap keddi számában.

A részben magyarok által lakott dél-szlovákiai városban régóta várat magára a töredezett járdák felújítása. Capák végül azért fogott hozzá önerőből a járdafoltozáshoz, mert a felesége egy kátyú miatt balesetet szenvedett. A bokaficam után pedig megígérte neki, hogy cselekedni fog – magyarázta Capák a lapnak.

Capák szeptember 13-án látott hozzá az első járdaszakasz kátyúinak eltüntetéséhez. A Korzár című szlovákiai napilapnak pedig azt nyilatkozta, hogy a rozsnyói városközpontban éktelenkedő gödrök egyikét három euróból (870 forint), háromnegyed óra alatt sikerült eltüntetnie.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.