Száz forintért nézhet német filmeket

A német filmgyártás friss terméséből is szemezget a Szemrevaló, a budapesti Goethe Intézet filmfesztiválja, amelyben idén kiemelt szerep jut Berlin városának és a most 70 éves Bruno Ganz színésznek.

MNO
2011. 09. 17. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német kulturális intézet seregszemléjének harmadik központi témája a fogyatékkal élő fiatalok ügye. A fesztivált a Berlin van! mottóval rendezik meg. A csütörtökön kezdődő és szeptember 28-ig tartó fesztivál programján nyitófilmként szerepel az Almanya – Isten hozott Németországban című alkotás, ennek egyik főszereplője, Demet Gül színésznő vendége is lesz a budapesti eseménynek. Yasemin Samdereli vígjátékának központi figurája az immáron nagyapa korú Hüseyin Yilmaz, aki az egymillióegyedik török vendégmunkásként érkezett Nyugat-Németországba a hatvanas években.

Bruno Ganz 70. születésnapját két filmmel is köszönti a 16 éve indult fesztivál. A kandúr című filmben egy minden hájjal megkent svájci politikust, Wim Wenders kultikussá vált alkotásában, a Berlin felett az égben pedig egy emberi sorsa vágyó angyalt alakít.

A Szemrevaló filmfesztivál összesen 15 filmet vonultat fel, Demet Gül mellett Budapestre várják Baran Bo Odart, a Néma csönd, Pepe Danquart-t, a Joschka és Fischer képviselő úr, valamint Wolfgang Panzert, A kandúr című film rendezőjét.

Jegyek – a Goethe Intézet ajándékaként – 2011-ben valamennyi vetítésre 100 forintos jelképes áron kaphatók. A filmek ezúttal is a Művész moziban és az Örökmozgó Filmmúzeumban lesznek láthatók.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.