Szolgálati kutyája harapta meg a rendőrt

Kiképzés alatt álló kutya harapott meg egy szolgálaton kívüli rendőrt csütörtök délután Felsőszentmártonban – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

MNO
2011. 09. 16. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A körzeti megbízott szolgálati időn kívül foglalkozott a kutyával, amikor az megtámadta és több helyen megharapta. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, megműtötték, állapota jelenleg stabil. A történteket a szomszédok vették észre, a kutyát slaggal próbálták elriasztani. A súlyos sérüléseket szenvedett férfit mentőhelikopterrel szállították Pécsre.

A kétéves, rottweiler fajtájú szolgálati kutya február óta volt a körzeti megbízott gondozásában, kiképzés alatt állt. A kutyát még a tegnapi napon a Dunakeszi Kutyavezető-képző Központba szállították megfigyelésre. A szolgálati kötelmekkel összefüggő baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Az MTI úgy tudja, hogy a törzszászlós korábban egy németjuhásszal dolgozott együtt. Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem klinikai központjának főigazgatója csütörtökön azt mondta: a férfit a lábán és a hasán harapta meg az állat. A sérültet megműtötték, állapota stabil – tette hozzá a főigazgató.

(police.hu, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.