Szőlőcsőszök is lesznek Keszthelyen

Nyárbúcsúztató, avagy szezonhosszabbító szüreti felvonulást tartanak harmonikások zenéjével, népi kulturális programokkal a Balatoni Borbarát Hölgyek rendezésében vasárnap Keszthelyen.

MNO
2011. 09. 16. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szüreti forgatag hintók, lovas kocsik, harmonikazenekarok kíséretében, szüreti bírói párral, kisbírói kikiáltóval, szőlőcsőszökkel, szőlő- és borkínáló lányokkal vasárnap kora délután indul útra a Skála parkolóból egészen a Balaton-partig. A vidám menethez az Országos Borlovagrendek, Borhölgy Társaságok, a környező településekről érkező néptáncosok, dalárdák, népdalkörök és a keszthelyi óvodák gyermekcsoportjai is csatlakoznak.

A Balaton-parti Zenepavilonnál színpadi bemutatókkal szórakoztatják a közönséget. A kulturális műsorokban felelevenednek a magyar szőlőműveléshez, borkultúrához kapcsolódó népi szokások, dalok és táncok. A színpad melletti téren a keszthelyi és a környező települések amatőr és népművész mestereinek remekeiből rendeznek kirakodóvásárt.

Nádler Józsefné, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének képviseletében elmondta azt is, hogy vendégváró gesztusként az ünnepség minden résztvevőjét megvendégelik étellel, itallal. A hagyományokhoz híven a látogatók számára is bőséges lesz a gasztronómiai kínálat; házi készítésű sütemények, nyújtott rétesek és egyéb ínycsiklandó étkek közül választhatnak majd.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.