Téves a Blum ügyében született bírói ítélet? + Videó

Akkor is vétséget követett el Joav Blum izraeli–magyar üzletember, ha valóban nem volt tudatában annak, hogy közokirat-hamisítást követett el, amikor úgy jelentkezett be a sukorói lakcímre, hogy nem lakott ott életvitelszerűen.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809741" target="_blank"><strong>• Blum tévedésben volt, amikor bejelentkezett a címre</strong></a>

MNO
2011. 09. 16. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke a hírTV Rájátszás című műsorában hangsúlyozta: Blum tette ebben az esetben a gondatlanság kategóriájába tartozik. Völgyesi Miklós ezért az elsőfokú felmentő ítéletet téves bírói döntésnek tartja.

A jogász hozzátette azt is: az, hogy a tervezett sukorói kaszinóváros beruházóját félretájékoztatták a település egyes tisztviselői, illetve korábbi jogi képviselője, felveti a bűnrészesség gyanúját. „Amikor ő közreműködött abban, hogy a közokiratba valótlan adat kerüljön, akkor ő ezt a cselekményt elkövette” – nyilatkozta a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.