Tizedik évadát kezdi a Deja vu klub

Tizedik évadát kezdi szerdán, szeptember 21-én a Deja vu klub, amelynek rendszeres fellépői magyarországi zenészek is.

MNO
2011. 09. 20. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deja vu klub története azzal kezdődött, hogy Striezenec Sándor saját, Deja vu nevű zenekarának kívánt fellépési lehetőséget biztosítani. Mint a zenekarvezető az Új Szó című pozsonyi napilapnak elmondta, az első klubesteken 30-40 fő vett részt, majd a pozsonyi magyar kulturális intézet karolta fel a kezdeményezést, és évek óta folyamatosan támogatja anyagilag és a reklámozással is a Deja vut. Ennek az együttműködésnek köszönhetően tudtak magyarországi fellépőket is meghívni Pozsonyba.

Az első magyarországi zenészvendég Gerendás Péter volt a klubban. Őt számos más előadó követte az elmúlt években. A klubban fellépett már például Hernádi Judit, Soma, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Szalóki Ágnes, Lovasi András, Geszti Péter, Somló Tamás, Kiss Tibor, Novák Péter és Hajós András is. Kaszás Attila Petőfi-versekkel aratott hatalmas sikert – mondta Striezenec Sándor.

A magyarországiak mellett szlovákiai előadók is rendszeresen szerepelnek a klubban. Pavol Hammel, Szidi Tobias, Kassai Csongor, Peter Lipa mellett játszott már itt a bluest játszó Erich „Bobos” Procházka és a Rómeó Vérzik együttes, valamint a Felvidéki Rockszínház társulata is.

A szervezők egyik célja, hogy a Deja vu teret adjon amatőr előadóknak is. Így bemutatkozott már náluk az Expired Passport, a Kicsi hang, a Borostyán és a Vándor együttes is. A szeptember 21-én kezdődő tizedik évad első fellépője az idén 25 éves révkomáromi Borostyán verséneklő együttes.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.