Tovább pusztítanak az árvizek

Továbbra is heves árvizek pusztítanak Pakisztánban, a súlyos helyzetre való tekintettel az ország miniszterelnöke pénteken lemondta részvételét az ENSZ-közgyűlés őszi ülésszakának jövő heti tanácskozásán, hogy koordinálhassa a mentési munkálatokat. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809510" target="_blank"><strong>• Milliók életére vannak hatással az áradások</strong></a>

MNO
2011. 09. 16. 17:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A monszun miatt megáradt folyók a déli Szindh tartomány nagy részét elöntötték, s ezért több mint 200 ezer embernek kellett elhagynia a lakhelyét. A pakisztáni kormány tavaly rengeteg bírálatot kapott az ország területének negyedét érintő árvizek kezelésének hiányosságai miatt.

Jelenleg a pakisztáni hatóságok, az ENSZ és különböző helyi és nemzetközi segélyszervezetek vizet, gyógyszereket és ételt osztanak szét, miközben a hadsereg a víz fogságába esett embereket menti ki. A gondot a tiszta ivóvíz hiánya okozza, az ENSZ Nemzetközi Gyermeksegélyezési Alapja (UNICEF) eddig körülbelül 200 ezer liter vizet osztott ki naponta negyvenezer embernek, illetve több tízezer víztisztító tablettát is kaptak a rászorulók. A segítség azonban több ezer emberhez nem jutott el, így ők a szabad ég alatt, az esőnek és a perzselő napnak kitéve húzták meg magukat.

Juszuf Raza Gilani kormányfő szombaton elutazik az árvíz sújtotta településekre, hogy személyesen felügyelje a mentési munkálatokat, így a külügyminiszter utazik el helyette New Yorkba – közölte a miniszterelnöki hivatal pénteken.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.