Tovább szenved a forint

Kissé gyengült a forint a főbb devizákhoz képest kedd reggelre a nemzetközi bankközi piacon, az eurót 291, a svájci frankot 241 forint körül jegyezték.

MNO
2011. 09. 20. 5:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn estére még erősödött a magyar fizetőeszköz a napközben elszenvedett veszteség után, amit az idézett elő, hogy az euróövezeti stabilitási aggodalmak elmélyülésével gyengült az euró a dollárhoz képest. Az euró kedd reggelre 291,48 forintot ért a nemzetközi bankközi forgalomban, hétfőn este 290,89 forint volt az árfolyam. A svájci frank 241,55 forint volt kedd reggel, míg hétfőn este 240,98 forint. A dollárt 214,06 forinton jegyezték a hétfő esti 213,20 forintot követően. Egy japán jen 2,79 forint volt kedden, előző nap este 2,77 forint.

Kereskedők elmondták, hogy a forint árfolyamát – amint eddig – a következőkben is elsősorban a nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása fogja megszabni, és ez most nem túl jó az európai adósságválság elmélyülésének tükrében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.