időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Tusk miniszterelnök látni akarja az elhíresült dugókat

MNO
2011.09.19. 15:15

Donald Tusk lengyel miniszterelnök autóbuszos kampánykörutat kezdett hétfőn, amely egészen az október 9-i lengyelországi parlamenti választásokig tart.

A „Tuskbusz”, amelynek oldalán lengyelül a Tusk miniszterelnök felirat látható, mindennap Varsóból indul útnak – kivéve a kormányülések napjait –, és több településre ellátogat, ahol a miniszterelnök a választókkal fog találkozni. Hétfőn Tusk a kujávia–pomerániai vajdaságot kereste fel. „Az autóbuszban dolgozni is lehet, de szeretném látni az elhíresült dugókat is, a saját bőrömön megtapasztalni őket. Meglátjuk, mennyire épül Lengyelország. Ha valaki velünk tart, szívesen látjuk” – mondta Tusk hétfői sajtóértekezletén.

Közölte azt is, hogy több útjára a kormány egyes miniszterei is elkísérik. Arra az újságírói kérdésre, hogy a busz útja miért éppen azokra a településekre vezet, ahol sikeres beruházások történtek, a miniszterelnök úgy válaszolt, hogy ott is vannak munkanélküliek és problémák. „A találkozókra többnyire az elégedetlen állampolgárok jönnek el. Jelen vannak más pártok hívei is. Velük is szeretnék vitázni” – mondta.

Tusk szerint az állampolgároknak joguk van minden információhoz. Miután nem sikerült a kormányzó párt fő vetélytársát, az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) pártot nyilvános vitára bírni, a Polgári Platform (PO) úgy döntött, hogy maga látogat el az emberekhez – tette hozzá. Tusk egészen kis településekre is ellátogat, és a PO választási programját fogja ismertetni.

Megismételte azt a televíziós reklámból már ismert üzenetet, hogy Lengyelországnak esélye van 300 milliárd zloty megszerzésére a 2014–2020-as többéves uniós költségvetésből, és erre a kormánypárt a legalkalmasabb. A Polgári Platform eddigi kampánya a „Lengyelország épül” jelszóra, a hasonló címet viselő programfüzet köré szerveződött.

A televíziós spotokban a párt bemutatta azokat a pozitív változásokat, amelyek elmúlt négyévi kormányzása alatt történtek. A „Lengyelország épül” kampányszlogent élesen bírálták a PiS politikusai. Szerintük az ország legnagyobb problémája éppen az infrastruktúra, a hiányzó vagy túl lassan épülő autópályák és a vasút rossz helyzete.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.