Tűzoltó-egyesületeket támogat a főváros

Nyolc, Pest megyei önkéntes tűzoltó-egyesület működését támogatja a főváros összesen mintegy 6 millió forinttal. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan szerdán dönt az utalás engedélyezéséről.

MNO
2011. 09. 19. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolc egyesület között van pilisvörösvári, pilisborosjenői, pilisszentiváni, solymári, nagykovácsi, perbáli, gyáli és felsőpakonyi. A szervezeteknek szánt források odaítélését Zsolnai József közbiztonsági tanácsnok javasolta Tarlós István főpolgármesternek. A támogatást az indokolja, hogy a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság illetékességi területéhez számos, Pest megyei település is tartozik, így az említett önkéntes egyesületek munkájukkal nagymértékben hozzá tudnak járulni a fővárosi állomány tehermentesítéséhez.

A tűzoltó-egyesületek nemcsak tűzeseteknél, hanem balesetek műszaki mentéseinél, gázszivárgásoknál, vízcsőtöréseknél is szerepet vállalnak. Legutóbb a Pilisborosjenő (Weindorf) Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy elveszett idős férfi keresésében vett részt.

UAZ az állatkertnek

A képviselők arról is dönthetnek, hogy kiállítási tárgyként egy UAZ terepjárót kap a Fővárosi Állat- és Növénykert, a gépkocsit eddig is az intézmény őrizte, ám most formálisan is a tulajdonába kerülhet. A szovjet gyártású UAZ–469-es típusú terepjáró a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumtól kerül az intézményhez.

A mintegy 100 ezer forint értékű, kiselejtezett autó (mint „ingó vagyontárgy”) térítésmentes átadása – a vonatkozó jogszabályok és az eljárásrend miatt – hét ütemben történik, és fél évig tart majd. A terepjáró a szibériai tigrisek közelében, frekventált helyen kap a témához illő szerepet, ami segíti az állatkert szórakoztató-ismeretterjesztő munkáját – áll az előterjesztésben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.