Új cementművet avattak Királyegyházán

Átadták a Lafarge és a Strabag 270 millió euró, azaz mintegy 72 milliárd forintból épült cementművét a baranyai Királyegyházán csütörtökön.

MNO
2011. 09. 15. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára az avatási rendezvényen reményét fejezte ki, hogy a gyár Magyarország külkereskedelmi mérlegének alakulására és a foglalkoztatásra egyaránt kedvező hatással lesz, és sok magyar tulajdonú vállalatot tudhat majd beszállítói, partnerei között.

A Lafarge és a Strabag vezetői annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a gyár befektetést jelent Magyarország jövőjébe és bíznak abban, hogy 2-3 év múlva teljes kapacitással termelhet. A királyegyházi 30 éve az első újonnan épült cementmű Európában. Az üzem az elérhető legkorszerűbb technológiával, a környezetvédelmi előírások betartásával évente 750 ezer tonna klinker és 1 millió tonna cement előállítására képes.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.