Új lendületben a madárállomány-felmérés

Kézi távcsövek, teleszkópok és GPS-készülékek beszerzésével vett új lendületet a magyar–román határ menti megyékben indított madárállomány-felmérés.

MNO
2011. 09. 19. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy 8 millió forint értékben vásárolt eszközök 2011 szeptemberétől szolgálják a madárállományok monitorozását. Az önkéntes madármegfigyelők a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti (EKE) és a Román Madártani Egyesület (SOR) koordinálásával végzik munkájukat. Az eszközök beszerzését a Magyarország–Románia határon átnyúló együttműködési program 2007–2013 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatta.

A projekt kiemelt célja, hogy az önkéntes felmérők bevonásával hosszú távon nyomon követhessék az érintett megyék természeti állapotának változásait. A GPS-ek, valamint az optikailag és mechanikailag egyaránt kiemelkedő teljesítményű távcsövek, teleszkópok megkönnyítik az adatgyűjtést – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület hétfőn az MTI-vel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.