Újabb csapást mértek a terroristaszervezetre

Amerikai hivatalos források szerint a napokban végeztek egy al-Kaida-vezetővel Pakisztán törzsi régiójában, amivel újabb csapást mértek az egyre gyengülő terroristaszervezetre.

MNO
2011. 09. 15. 23:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két amerikai tisztviselő közlése szerint a megölt Abu Hafsz al-Sahri az al-Kaida pakisztáni műveleteinek a főnöke volt. Mint elmondták, al-Sahri a pakisztáni tálibok legfontosabb szervezetével, a TTP-vel szoros együttműködésben hajtott végre támadásokat az országban, és maga is pályázott az augusztus 22-én megölt, az al-Kaida második számú vezetője, Atíja Abder-Rahman egyes funkcióinak a betöltésére.

Rahmannal – csakúgy mint al-Sahrival – pilóta nélküli repülőgép végzett. A támadás pontos idejéről és helyszínéről az amerikai tisztviselők nem közöltek részletet. Al-Sahri szaúd-arábiai születésű volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.