Ülésezett a Fogyasztóvédelmi Tanács

Megtartotta első ülését az újjászervezett Fogyasztóvédelmi Tanács pénteken – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.

MNO
2011. 09. 16. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca közleményében emlékeztetett rá, hogy az újjászerveződött Fogyasztóvédelmi Tanács feladata a fogyasztóvédelmi szempontok hatékony érvényesítése érdekében a fogyasztóvédelmet érintő javaslatok kormányzati munkába történő beépítése, valamint a kormányzati fogyasztóvédelmi politika, a fogyasztói érdekek és szakmai teljesíthetőség összehangolása. A kormány felülvizsgálta a Fogyasztóvédelmi Tanács hároméves működését, és a tapasztalatok eredményeként új határozatot fogadott el a tanács működéséről. Az ülést Szatmáry Kristóf, a Fogyasztóvédelmi Tanács elnöke, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős államtitkára nyitotta meg.

A szaktárca tájékoztatása szerint a Fogyasztóvédelmi Tanács ülésén állandó tagként jelen voltak: a Gazdasági Versenyhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének egy-egy képviselője. A tanács elnökének felkérése alapján az ülésen részt vettek a Magyar Agrárkamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselői, nyolc fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezet elnöke, hat országos gazdasági érdekképviseleti szervezet egy-egy képviselője, a békéltető testületek két képviselője, valamint a Pénzügyi Békéltető Testület képviselője, állandó meghívottként pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselői.

A tanács első ülésének napirendi pontjai az ügyrend, továbbá Magyarország IV. középtávú fogyasztóvédelmi politikájának és egyéb aktuális kérdéseknek a megvitatás volt, amelyeket Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára ismertetett. A Fogyasztóvédelmi Tanács első ülésén a megjelentek hozzászólásaikkal, javaslataikkal segítették Magyarország IV. középtávú fogyasztóvédelmi politikájának előkészítését, kiemelve az ezt megelőző, széles körű szakmai és társadalmi konzultáció eredményességét. Egyetértettek a fogyasztóvédelmi politika célkitűzéseivel, intézkedéseivel – közölte az NGM. A tanács szükség szerint, de legalább évente két alkalommal ülésezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.