Változtatnának a kutatókról kialakult képen

Ezernél több program várja az érdeklődőket 26 városban, 55 helyszínen pénteken a Kutatók éjszakáján, amelyet az idén hatodszor rendeznek meg Magyarországon – hangzott el a Tempus Közalapítvány, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány és az Ericsson Magyarország keddi budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen a szervezők a legérdekesebb rendezvényekre hívták fel a figyelmet.

MNO
2011. 09. 20. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kutatók éjszakáját (Researchers′ Night) az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával 2005 óta rendezik meg Európa-szerte minden év szeptemberének negyedik péntekén. A népszerű tudományos fesztivál célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, bemutassa a tudósok érdekes, izgalmas életét, és ezáltal minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani. A hazai rendezvénysorozatot a Tempus Közalapítvány szervezi, az idén másodízben a kutatási közalapítvány az esemény társszervezője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.