Várják a kertek szerelmeseit

Lakberendezési és dekorációs bemutató, ingyenes kertészeti és kertépítési tanácsadás is várja az érdeklődőket a jövő hét végén a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállításon és Vásáron a Syma Rendezvényközpontban Budapesten.

MNO
2011. 09. 17. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programok között szerepel zöldségszobrászat és virágkötészet, a Stihl Timbersports csapat pedig favágási bemutatót tart szombaton és vasárnap. A látogatók ezen kívül megtekinthetik a Mi kis kertünk elnevezésű, óvodásoknak kiírt pályázatra érkezett munkákat.

A kisebbeknek kertépítő versenyt rendeznek: a gyerekek megadott téma alapján álmodják meg a tökéletes kertet, amelyet egy-egy „minikertben” életre is keltenek. A látogatók virágkölteményeket, cserepes dísznövényeket és a növények neveléséhez szükséges kellékeket is vehetnek a vásár tízezernél is több négyzetméterén. A jól ismert növényfajtákon kívül az igazi különlegességeket is közvetlenül a termesztőktől vásárolhatják meg egy-egy jó tanács, gondozási tipp kíséretében – közölte a szervező az MTI-vel.

A rendezvényen lengyel, német, holland, szlovák, szerb kiállítók is részt vesznek. A legnagyobb, több mint 1000 négyzetméternyi területen díszfákat, díszcserjéket és évelőket csodálhatnak meg a látogatók. A vásáron a profi gépek és kertészeti segédeszközök mellett a házi és hobbikertészkedéshez szükséges berendezések is megtalálhatók. Az Interieur kiállításon a lakás belső tereit dekorálják virágzó növényekkel a versenyzők, a versenystandokon látható kreációk pedig mindenkinek segíthetnek élettere kialakításában.

A VII. Hortus-kupán a virágkötők mutatják meg kreativitásukat: míg ők a díjakért küzdenek, addig a közönség ötleteket kaphat, hogy miből és miként lehet álomszép csokrokat, díszeket alkotni mesterfokon.

A Magyar Kertépítő Verseny és Show mintakertjei közel 400 négyzetméteren várják a kert szerelmeseit. A harmadik alkalommal megrendezett kiállításon mintegy 20 versenystanddal és 5-6 „showstanddal” készülnek a kertépítő szakma legjobbjai.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.