Visszavonta vallomását a merénylet egyik gyanúsítottja

Visszavonta az állítása szerint kényszer hatására tett vallomását az áprilisi minszki metrómerénylet két gyanúsítottjának egyike, Vladiszlav Kovaljov, a per pénteki tárgyalási napján. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/810014" target="_blank"><strong>• Elkezdődött a minszki metrórobbantással gyanúsítottak pere</strong></a>

MNO
2011. 09. 16. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovaljov – akit azzal vádolnak, hogy segített a támadás értelmi szerzőjének, Dmitrij Konovalovnak a merénylet elkövetésében – azt állította, hogy vallomását megfélemlítéssel csikarták ki.

„A kihallgatók azt mondták, hogy jobb lesz ha megmondom, mit tudok arról, amit Konovalov csinált, különben elítélnek a vallomás megtagadása miatt” – mondta a 25 éves vádlott a fehérorosz legfelső bíróságon, és hozzátette, hogy hallotta, ahogy feltételezett bűntársát a szomszéd cellában verik. „Azért tettem ezeket a vallomásokat, mert féltem. Féltem, hogy kivégeznek” – hangsúlyozta Kovaljov.

A két másik merénylet elkövetésével is megvádolt fiatalokat akár halálra is ítélheti a bíróság. A szintén 25 éves Konovalov már az eljárás első napján, csütörtökön beismerte, hogy bűnös az áprilisban a minszki metróban 11 halálos áldozattal járó merénylet elkövetésében, továbbá egy 2008-asban is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.