Volt miből gépeket vásárolni

A mezőgazdasági gépek lízingje 78 százalékkal bővült az első félévben az egy évvel korábbihoz képest, de a 2008-as piacnak így is csak a 36,4 százalékát teszi ki – közölte a Lombard Lízing Csoport az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 17. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Lízingszövetség idézett adatait azzal magyarázza a Lombard közleménye, hogy a mezőgazdasági termékek termelői ára 41,4 százalékkal nőtt az elmúlt félévben, ugyanakkor a ráfordítások csak 15,5 százalékkal emelkedtek. Így volt miből gépeket vásárolni.

A mezőgazdasági gépek piacán belül a lízing elsősorban a szántóföldi növénytermelés mobil gépei, az önjáró és vontatott munkagépek finanszírozására koncentrálódik. A növekedés hátterében elsősorban a gabonafélék árának szintén jelentős emelkedése áll.

A piaci felfutás a Lombard Lízing Csoport eredményeiből is kiolvasható. A bruttó gépérték 133,4 százalékkal, a finanszírozott összeg pedig 142,1 százalékkal nőtt az első félévben az egy évvel korábbihoz képest. A szerződések darabszáma 86,4 százalékkal emelkedett és elérte a 315-öt. Ez a teljes mezőgazdasági lízingpiac éppen egynegyede.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.