Zárszámadás, bírói előmenetel – folytatódik a munka a T. Házban

A tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot tárgyalja ma a parlament. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/810890"><strong>• Alaposan meghúzzák a parlamenti képviselők a nadrágszíjat</strong><br /></a><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/810822?searchtext=egyösszegű">• Megszavazta a parlament az egyösszegű végtörlesztést</a></strong>

MNO
2011. 09. 20. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zárszámadási vitában a nemzetgazdasági miniszter expozéja után Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, a számvevőszéki és költségvetési bizottság előadói, majd a frakciók vezérszónokai ismertetik véleményüket. A Ház ezután általános vitát folytat arról a fideszes javaslatról, amely gyorsabb pályáztatást tenne lehetővé a bírói előmenetelben a nyugdíjba vonuló bírák pótlása érdekében. Ez azért vált szükségessé, mert a január 1-jétől hatályos új alaptörvény értelmében a bírák szolgálati jogviszonya – az eddigi 70. életév helyett – az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig állhat fenn, jövőre így 274 bíró vonul nyugállományba. A parlament ezután befejezi a zárszámadás általános vitáját, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásának részletszabályait tartalmazó kormányzati előterjesztés következik.

A közszolgálati egyetem a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemből kiváló közigazgatás-tudományi kar jogutódjaként jön létre 2012. január 1-jén. Az ülésnap egy részletes vitával zárul: a távhőszolgáltatásról szóló törvényhez érkezett módosító javaslatokat értékelik a képviselők. Ez új támogatási rendszert építene ki, és a termelők helyett a hőszolgáltatókat támogatná.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.