A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Zavaros pénzügyek a Zalatnay-perben

2001. 03. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódott tegnap a 43 károsultat felvonultató Zalatnay Sarolta és társai elleni per a Fővárosi Bíróságon. A tanács a popénekesnőnek tőkebefektetőket közvetítő cég, az A és M Kft. tulajdonosát, F. Máriát hallgatta meg, aki ártatlannak mondta magát, s arra sem emlékezett, hogy esetleg másra fordította volna a Zalatnaynak szánt pénzeket.Az üzletasszony közölte: egy sikeres közös üzletük után Zalatnay kérte őt arra, hogy közvetítsen további privát tőkét cégének, amire az akkor sikeresen futó tévéműsorainak bevételét és kintlevőségeit, valamint később Mercedesét ajánlotta fedezetül. Igaz, ezen fedezeteket – mint ahogy másét sem – nem ellenőrizték, mert mint fogalmazott: az a befektető dolga volt.Az elsőrendű vádlottal, A.-né G. Mariann ügyvédnővel – aki a vád szerint ügyvédi letéti szerződéseknek álcázott kölcsönszerződéseket írt – ezután került kapcsolatba. Az ügyvédnő később felajánlotta, hogy szívesen vállalja szerződések elkészítését. F. Mária szerint a sajátos kölcsönszerződési konstrukciót valamelyik befektető találta ki azért, hogy így nagyobb biztonságban legyen a pénze. Az igaz, hogy a letéteményes – azaz ezáltal a kölcsönvevő – papíron az ügyvédnő volt, ám azt a kamatok visszafizetésénél regisztrálták, hogy tulajdonképpen a Zalatnay Stúdió Kft. volt a kölcsönvevő. Ilyen esetekben a befektető a kft. irodájába vitte a pénzt, s A.-né G. Mariann vette át, majd azért Zalatnay vagy cége képviselője jött érte. Többnyire nem írtak a pénz átvételéről bizonylatot, hiszen – mint állította – nem az A és M Kft.-vel állt jogviszonyban Zalatnay, hanem a befektetővel, hiszen a cég nem végzett pénzintézeti tevékenységet, csak közvetítőit. Bírói kérdésre F. Mária tagadta, hogy a Zalatnay Stúdiónak gyűjtött befektetői tőkét adósságai törlesztésére fordította volna. A tárgyalás áprilisban folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.